Διάγνωση και αντιμετώπιση
των πνευμονικών παθήσεων

Άσθμα Ενηλίκων

Το άσθμα είναι μια πάθηση των πνευμόνων που προκαλεί απόφραξη των αεραγωγών. Αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες απουσίας από τις σχολικές και επαγγελματικές δραστηριότητες…

Χ.Α.Π Ενηλίκων

Η ΧΑΠ είναι μια αποφρακτική πάθηση των πνευμόνων που οφείλεται κυρίως στο κάπνισμα! Η συχνότητά της και η σοβαρότητά της έχει θεαματικά αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο στους άνδρες τόσο και στις γυναίκες! Το 2020 αναμένεται να αποτελεί το συχνότερο αίτιο θανάτου παγκοσμίως…

Διακοπή Καπνίσματος

Απαλλαγείτε από τη βλαπτική αυτή συνήθεια με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους που ελαττώνουν σημαντικά το σύνδρομο στέρησης και αυξάνουν θεαματικά το ποσοστό επιτυχίας…

Πνευμονία

Η πνευμονία προκαλείται από λοίμωξη στους πνεύμονες. Η λοίμωξη πλήττει τους αεροφόρους σάκους στο εσωτερικό των πνευμόνων και όχι τους αεραγωγούς που μεταφέρουν τον αέρα από και προς τους πνεύμονες. Τα προσβεβλημένα τμήματα του πνεύμονα γεμίζουν με υγρό, το οποίο περιέχει λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τη λοίμωξη.

Καρκίνος του Πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί καρκίνο της τραχείας, των βρόγχων (αεραγωγοί) ή των αεροθυλάκων των πνευμόνων (κυψελίδες). Ο καρκίνος του πνεύμονα ήταν σπάνια νόσος στις αρχές του 20ού αιώνα, ωστόσο η αύξηση της έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου και άλλες αιτίες της νόσου συνέβαλαν σε πανδημία κατά τον 20ό και 21ο αιώνα. 

Φυματίωση (ΤΒ)

Η φυματίωση (TB) αποτελεί ασθένεια που προκαλείται από βακτήριο που ονομάζεται Mycobacterium tuberculosis. Πρόσφατα, προέκυψαν νέα στελέχη της νόσου τα οποία είναι ανθεκτικά σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται συχνά. Όπως και άλλα βακτηρίδια, τα μυκοβακτηρίδια μπορούν να υποστούν γενετικές αλλαγές (γνωστές ως μεταλλάξεις), οι οποίες μπορούν να τα καταστήσουν φυσικά ανθεκτικά σε ένα φάρμακο κατά της φυματίωσης. 

Διάμεσες Πνευμονοπάθειες

Οι διάμεσες πνευμονοπάθειες, επίσης γνωστές ως διάχυτες παρεγχυματικές πνευμονοπάθειες, είναι αποτέλεσμα βλάβης στα κύτταρα που περιβάλλουν τα αεροθυλάκια (κυψελίδες), η οποία προκαλεί εκτεταμένη φλεγμονή και πνευμονική ίνωση. Υπάρχουν περισσότερες από 300 διαφορετικές ασθένειες οι οποίες ταξινομούνται ως διάμεσες πνευμονοπάθειες.  Οι περισσότερες είναι πολύ σπάνιες.

Παθήσεις του Αναπνευστικού
Συστήματος Παιδικής Ηλικίας

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα πνευμονικά προβλήματα ανέρχονται στο ένα τέταρτο περίπου επί του συνόλου των επισκέψεων παιδιών σε παιδίατρο. Οι δύο κύριες ασθένειες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι το άσθμα και η κυστική ίνωση. Άλλες κύριες πνευμονικές ασθένειες επεξηγούνται εδώ.