1) Αποφύγετε την άσκηση και την κούραση έξω από το σπίτι όταν τα επίπεδα των γυρεόκοκκων στον ατμοσφαιρικό αέρα είναι υψηλά, όπως συμβαίνει τις πρωινές ώρες και τις μέρες με δυνατούς ανέμους.
2) Κατά την εποχή της ανθοφορίας μην ασχολείστε με εργασίες του κήπου, δηλαδή μην κόβετε γρασίδι, μη μαζεύετε φύλλα , μη σκαλίζετε το χώμα .
3) Διατηρείτε τα παράθυρα κλειστά τις πρώτες πρωινές ώρες, ιδιαίτερα μεταξύ 06:00 & 11:00 π.μ. διότι τότε τα επίπεδα γύρεων είναι πολύ υψηλά στην ατμόσφαιρα. Ανοίγετε τις βραδινές ώρες όταν η ποσότητα των γύρεων λιγοστεύει κατά πολύ στην ατμόσφαιρα.
4) Οδηγείτε με κλειστά παράθυρα, ταξίδι με ανοιχτό παράθυρο αυτοκινήτου δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους πάσχοντες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας .
5) Εφ’ όσον είναι δυνατόν παραμονή σε παραθαλάσσιες περιοχές όπου η γύρη είναι αρκετά περιορισμένη ιδιαίτερα τις ώρες που φυσά θαλασσινή αύρα .
6) Μην κρεμάτε τα ρούχα έξω να στεγνώσουν γιατί θα μαζέψουν γύρη από τον αέρα και είναι πολύ επιβαρυντικό, αν και το σιδέρωμα τις καταστρέφει σ’ ένα βαθμό .
7) Όταν επιστρέφετε στο σπίτι πλύνετε καλά τα χέρια, κάνετε ντούζ και λούζετε τα μαλλιά σας διότι μπορεί να έχει κολλήσει γύρη σε αυτά. Μην αλλάζετε τα ρούχα σας στο υπνοδωμάτιο και μην τα φυλάτε εκεί .
8) Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα επιδεινώνει τα συμπτώματα της αλλεργίας .
9) Φροντίστε να κολυμπάτε συστηματικά τους καλοκαιρινούς μήνες . Το κολύμπι αποτελεί εξαιρετική μορφή άσκησης για όσους πάσχουν από άσθμα .
10) Φροντίστε να ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό στα μάτια και το πρόσωπο .
11) Βάζετε φυσιολογικό ορό στα μάτια και τη μύτη ή τεχνητά δάκρυα στα μάτια γιατί ανακουφίζουν από τα συμπτώματα και συγχρόνως απομακρύνουν τα αλλεργιογόνα .
12) Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ και φακούς επαφής όταν υπάρχουν συμπτώματα αλλεργικής επιπεφυκίτιδας και φροντίζετε να φοράτε γυαλιά ηλίου .
13) Παίρνετε με συνέπεια τα φάρμακα τα οποία σας έχει υποδείξει ο πνευμονολόγος σας .